Τουρκία: «Τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση του εντόπιου αεροπλανοφόρου»



Δεκέμβριος 26, 2012.

Το μέλος του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Yildiz  και μέλος διοικητικού συμβουλίου  του  Teknopark A.Ş. (Τεχνοπάρκ ΕΠΕ) καθηγητής  Δρ  Tamer Yılmaz, δήλωσε ότι το Τεχνοπάρκο θα δώσει στην Τουρκία την ευκαιρία για τη δημιουργία του δικού της αεροπλανοφόρου.


Κατά τους επόμενους μήνες  το Τεχνοπάρκο θα αρχίσει να υλοποιείται στα ναυπηγεία της Τούζλας και η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας αναμένεται να ανταγωνιστεί στο είδος αυτό τους διεθνείς ηγέτες.

Κατά τα τελευταία χρόνια η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Τεχνοπάρκου στέφθηκε με επιτυχία.

Το Πανεπιστήμιο  του Γιλντίζ με την Ένωση Ναυπηγείων συνεργάζονται ήδη στον τομέα της εμπορικής θαλάσσιας ναυπήγησης στο Τεχνοπάρκο της Τούζλας.

Το νέο Τεχνοπάρκο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση περίπου 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων μέσα στο 2013, όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο Tamer Yılmaz είπε ότι  η δημιουργία του Τεχνοπάρκου θα δώσει τη δυνατότητα στην Τουρκία να υλοποιήσει το έργο  για το δικό της αεροπλανοφόρο και  καθόρισε το έργο ως  Νέα Αυγή- Yeni Şafak.

Η δημιουργία αυτής της ναυπηγικής μονάδας θα κάνει την Τουρκία, στη ναυπηγική βιομηχανία, διεθνή ανταγωνιστή τόσο της Νότιας Κορέας, όσο και της Κίνας.
Ο ολικός σχεδιασμός των ναυπηγείων της Τούζλας θα ανακοινωθεί σύντομα όπως διευκρίνισε, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr