Το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου



Δεκέμβριος 23, 2012.

Κάιρο.

Η Αίγυπτος κατοχύρωσε το νέο σύνταγμά της. Αυτό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που ολοκληρώθηκε χθες για τον πλέον θεμελιώδη νόμο της χώρας.

Τα δημοσιεύματα ομιλούν ότι περίπου το 71 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας, υποστήριξαν το νέο σχέδιο  του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, την περασμένη εβδομάδα, μόλις το 57 τοις εκατό των ερωτηθέντων ψήφισε υπέρ του προτεινόμενου σχεδίου.
Έτσι, ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων της διήμερης ψηφοφορίας υπολογίστηκε στο 63,8 τοις εκατό υπέρ του νέου συντάγματος.

Το σχέδιο του νέου Συντάγματος υποστηρίζεται από τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα», η οποία ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητο για τη μετάβαση στη δημοκρατία και την οικονομική ανάκαμψη μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, πιστεύει ότι το Σύνταγμα προσπαθεί να επιβάλλει τις αξίες του Ισλάμ και δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των χριστιανών και των γυναικών.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr