Κάιρο: Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν κατά του προέδρου



Δεκέμβριος 4, 2012.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι προέβησαν σε πορείες διαμαρτυρίας μπροστά από το προεδρικό μέγαρο διαμαρτυρόμενοι για το διάταγμα του προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι να προσδώσει στον εαυτό του απεριόριστη εξουσία βάσει ενός συντάγματος που εγκρίθηκε από τους εταίρους του ως επείγον.


Ο Μούρσι διακοίνωσε ένα εθνικό δημοψήφισμα για το σχέδιο του Συντάγματος στις 15 Δεκεμβρίου.

Γύρω από το προεδρικό μέγαρο είχαν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί και γύρω από το συγκρότημα τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα το οποίο παρεμπόδιζε την κυκλοφορία.

«Παράνομη η Αδελφότητα», ήταν ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών.
Ένας από τους διαδηλωτές είπε ότι «αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση πριν ξεκινήσει η πολιορκία στο προεδρικό μέγαρο». Πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές θέλουν να ακυρώσει ο Μούρσι τα διατάγματα υπέρ του εαυτού του και να απαλλαγεί από κάθε εποπτεία, συμπεριλαμβανομένου της Δικαιοσύνης, και να εξαλειφθούν τα απομεινάρια του παλαιού καθεστώτος που εμποδίζουν τη μεταρρύθμιση.

Η εκλογική επιτροπή της Αιγύπτου, η οποία κυριαρχείται από τους ισλαμιστές, ενέκριναν  στις 30 Νοεμβρίου ένα νέο σύνταγμα το οποίο αυτοί συνέταξαν και για το οποίο επικρίνονται από την αντιπολίτευση.

--
Πρακτορεία

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr