Χατάι: Μεγάλη επιχείρηση κατά του PKK



Δεκέμβριος 4, 2012.

Στην περιφέρεια Χατάι, η Διοίκηση Χωροφυλακής με τη συμμετοχή χιλίων πεντακοσίων στρατιωτών και αστυνομικών άρχισε επιχείρηση καθαρισμού από τους αντάρτες του PKK στην οροσειρά Άμανος.


Ομάδες της επαρχιακής διοίκησης χωροφυλακής  είχαν προετοιμαστεί από το καλοκαίρι και ενεργοποιήθηκαν μετά τις αιματηρές ενέργειες του PKK με μια επιχείρηση καθαρισμού των αυτονομιστών στην  περιοχή της οροσειράς  Άμανος.

Στην οροσειρά αυτή οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής με τη συνδρομή των ειδικών κομάντος, που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Osmaniye και στο οροπέδιο  Ζόρκουμ στην περιοχή του Χατάι, έχουν αποκλείσει τα περάσματα της.

Συγχρόνως έχουν ενεργοποιηθεί και εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα (UAV), κατά των ανταρτών του PKK, προκειμένου να σταματήσουν όποια ανασύνταξή τους πριν την έλευση του χειμώνα.

Η επιχείρηση αυτή θα διαρκέσει τρεις ημέρες, ανάλογα, με τις καιρικές συνθήκες.
Ο κυβερνήτης του Χατάι, Celalettin Lekesiz, μετά από μήνες προετοιμασίας  της Διοίκησης Χωροφυλακής ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης πριν από τον ερχομό του χειμώνα στην οροσειρά του Άμανος, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr