Τουρκία: Σκοτώθηκαν 1558 Κούρδοι αυτονομιστές το 2012



Ιανουάριος 27, 2013.

Το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε τον απολογισμό  του έτους 2012 σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Πέρσι, τελικά, 1558 τρομοκράτες σκοτώθηκαν  ενώ κατασχέθηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά.


Ο στόχος ήταν να αποφευχθεί  η αιματοχυσία από τις δραστηριότητες των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η επιτυχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα  να χαθεί η αποφασιστικότητα των τρομοκρατών. Ειδικότερα , απετράπησαν τα ύπουλα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά το 2012, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:

Σύμφωνα με τον αρχηγό του Επιτελείου, πραγματοποιήθηκαν 86 αεροπορικές επιδρομές για την εξουδετέρωση των δραστηριοτήτων της  αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK και από αυτές σκοτώθηκαν 426 τρομοκράτες.
Επίσης 560 τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας σε όλη τη διάρκεια του 2012, ενώ συνελήφθησαν 24 τραυματισμένοι τρομοκράτες και άλλοι 72, οι οποίοι φυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο αριθμός των δολοφονηθέντων τρομοκρατών είναι 698. Και από τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο εξωτερικό (Ιράκ) σκοτώθηκαν 413, ενώ 304 τραυματίστηκαν, συνολικά, δηλαδή, 717, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr