Τουρκία: Πάγωμα της περιουσίας σε όσους υποστηρίζουν την τρομοκρατία



Ιανουάριος 27, 2013.
Νομοσχέδιο που προβλέπει το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων όσων προσφέρουν χρηματική υποστήριξη στην τρομοκρατία, επικυρώθηκε χθες  από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Τουρκίας.


Η επικύρωση έγινε από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής προκειμένου να ‘κοπεί’ η χρηματοδότηση των τρομοκρατών.
Το νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφισθεί σύντομα από το τουρκικό κοινοβούλιο προβλέπει την καταδίκη σε ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 έτη, σε όποιον προμηθεύει ή συγκεντρώνει χρήματα για τρομοκρατικές οργανώσεις.
Προβλέπεται ακόμη  η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των κρατών κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία θα μπορεί να προσφεύγει σε ξένα κράτη για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων που παρέχουν υποστήριξη στην τρομοκρατία.
Ομοίως, τα ξένα κράτη, θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην Τουρκία για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων που παρέχουν υποστήριξη στην τρομοκρατία στις χώρες τους.
Εφ’ όσον θεωρηθεί ότι το αίτημα πληροί τις προϋποθέσεις, θα παγώνονται τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης στην Τουρκία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr