«Από το 1917 η Τουρκία μεταξύ των δέκα πρώτων διαχειριστών δορυφόρων»



Ιανουάριος 7, 2013.

Μέχρι το 2017 η Τουρκία σχεδιάζει να γίνει ένας από τους δέκα κορυφαίους διαχειριστές στον κόσμο στον τομέα των δορυφόρων, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της τουρκικής εταιρείας διαστήματος και τεχνολογίας- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. - Οζκάν Νταλμπάι.


«Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 του περασμένου αιώνα, η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για  την εγκατάσταση ενός δορυφορικού προγράμματος του TurkSat και στη συνέχεια πήρε την άδεια εγκατάστασης στις θέσεις 31, 42 και 50 που ήταν στρατηγικής σημασίας» είπε ο Νταλμπάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του 2009, μέχρι το τέλος του 2014 η Τουρκία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα TurkSat 4A.

«Βρισκόμαστε 16οι  στον κατάλογο των χωρών, ανάλογα με την εξέλιξη των δορυφορικών επικοινωνιών. Με τους δορυφόρους TurkSat 4A και 4B θα βελτιωθεί η χώρα στον κατάλογο κατά δύο ή τρεις θέσεις. Πρόθεσή μας είναι να αποκτήσουμε πέντε δορυφόρους, αλλά δεν είναι αρκετοί για την Τουρκία. Στοχεύουμε μέχρι το 2017 να είμαστε μεταξύ των πρώτων δέκα παγκόσμιων φορέων δορυφορικής εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Νταμπάι στο πρακτορείο Anadolu.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr