Το πλοίο «Alexandretta”, το λιμάνι του Βόλου και τα όπλα



Ιανουάριος 31, 2013.

Το πλοίο «Αλεξανδρέττα» -«Alexandretta’, αναγκάσθηκε να  ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Βόλου λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής, και κατόπιν ελέγχου που έγινε σε αυτό  διαπιστώθηκε ότι παρέβαινε το πλαίσιο για τη διακίνηση όπλων, τα οποία προορίζονταν για τη Λιβύη.

Το πλοίο ‘Alexandretta’, σημαίας Αγίου  Βικέντιου,  ήταν φορτωμένο με κυνηγετικά όπλα και λόγω  σφοδρής καταιγίδας αναγκάστηκε  από τα διεθνή ύδατα να αγκυροβολήσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Βόλου, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Στο φορτηγό πλοίο αξιωματούχοι του Λιμένα Βόλου,  διαπίστωσαν  ότι ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα με τα έγγραφα  του πλοίου, που ήταν νόμιμα, είπαν ότι το πλοίο κρατείται λόγω περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διακίνηση όπλων.

Οι ίδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχει περιορισμός στη διακίνηση όπλων με πλοία  από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  προς τις χώρες όπως το Ιράν, τη Συρία και τη Λιβύη και δήλωσαν ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά  τους.

Εξετάζεται αν θα τους επιτραπεί , τελικά, να αποπλεύσουν για τη Λιβύη, δήλωσαν αξιωματικοί του ελληνικού Λιμενικού.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του ραδιοφώνου  και της τηλεόρασης, ανέφεραν  ότι  το πλοίο «Αλεξανδρέττα», ενώ πήγε για ανεφοδιασμό στο Βόλο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε όπλα Καλάσνικοφ και άλλα, με σκοπό να μεταφερθούν  στη Λιβύη και είπαν ότι πιθανόν να προορίζονταν για τους αντιφρονούντες της Συρίας. Σύμφωνα πάντως με τα έγγραφα φορτίου του πλοίου δεν αναφέρθηκε ότι υπήρχε κάτι παράνομο γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


--
Σχετικό στο Εν Κρυπτώ
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr