Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πρωθυπουργός Σκοπίων: Όταν υπάρξει λογική πρόταση για το όνομα θα γίνει δημοψήφισμα«Η γλώσσα μας έχει ρίζες στη σλοβενική γλώσσα»

Ιανουάριος 19, 2013.

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του «στο Κανάλ 5» εμφανίστηκε κατηγορηματικός  ότι θα προσφύγει σε δημοψήφισμα.


 «Όταν τεθεί μία λογική πρόταση  στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος,  θα καταφύγουμε σε δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος γιατί συνδέεται άμεσα με την αλλαγή της ταυτότητας», είπε.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι ήταν κατηγορηματικός  στο ότι «Στη ‘Μακεδονία’ ζούνε ‘Μακεδόνες’» και δεν αποδέχθηκε ότι η λέξη ‘Μακεδόνες’ σημαίνει ότι ο πληθυσμός είναι Σλάβοι ή αρχαίοι Μακεδόνες.

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό «Οι ‘Μακεδόνες’ και η γέννηση του έθνους τους έχουν ρίζες σε πολλούς πολιτισμούς των προηγούμενων αιώνων»
Ο Γκρούεφσκι είπε ότι «η σλαβική γλώσσα των Σκοπίων έχει τις ρίζες της στην σλοβενική γλώσσα και ότι αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί και είναι ο λαός είναι υπερήφανος για αυτό», είπε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το πρόβλημα με το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να  περατωθεί, αλλά, «χωρίς συνέπειες για το λαό του κράτους των Σκοπίων».

-        

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr