Λίβανος: Κινητοποίηση μυστικών υπηρεσιών για ένα ισραηλινό πιπέρι...



Ιανουάριος 2, 2013.

Μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Λιβάνου, κλήθηκαν την Τρίτη σε ένα σούπερ μάρκετ στην παραθαλάσσια πόλη της Σιδώνας, όταν ένας αγοραστής εντόπισε στα ράφια του καταστήματος πιπέρι που είχε παραχθεί στο Ισραήλ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star του Λιβάνου, ο άνδρας επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές και κατόπιν ενημέρωσε τον στρατό του Λιβάνου ότι αναγραφόταν στην επιγραφή του πιπεριού η  προέλευσή του από το Ισραήλ.

Εμπειρογνώμονες της αστυνομίας επεσήμαναν ότι ο διεθνής bar code με τα ισραηλινά στοιχεία ήταν γδαρμένος με ένα στυλό  και υπήρχε ένας νέος κωδικός στο προϊόν.

Η λιβανική στρατιωτική δικαστική αρχή ερευνά πώς το προϊόν αυτό πέρασε από την τελωνειακή υπηρεσία του λιμανιού ή του αεροδρομίου.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι ισραηλινά προϊόντα φθάνουν στο Λίβανο μέσω έμμεσων οδών, καθώς φέρουν εμπορικά σήματα αμερικανικών  και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι στο Λίβανο απαγορεύονται προϊόντα κάθε διεθνούς εταιρείας που τηρεί υποκαταστήματα ή έχει εμπορικές συμφωνίες με το Ισραήλ ή είναι προϊόντα ισραηλινών εταιρειών, σημειώνει η Αλ Αραμπίγια.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr