«Αλβανοί: Κατσαπλιάδες, απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην ελληνική Ιλλυρία»



Ιανουάριος 1, 2013.

«Το ελληνικό νέο-φασιστικό κόμμα, Χρυσή Αυγή, αντέδρασε σκληρά, χωρίς να κρύψει το μίσος κατά του αλβανικού λαού, μετά από το αίτημα της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» για την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου. Η οξεία ρατσιστική εξτρεμιστική απάντηση έχει έρθει με τη μορφή ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος της Χρυσής Αυγής».


Σε αυτό το άρθρο οι Αλβανοί αποκαλούνται προσβλητικά ως έθνος κατσαπλιάδων που απειλούν τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, και σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύονται (οι Αλβανοί) την αδυναμία της Αθήνας. Σχετικά με το ζήτημα των τσάμηδων λένε ότι είναι ένα θέμα ανύπαρκτο και αβάσιμο.

Η Χρυσή Αυγή  αποκαλεί τους Αλβανούς ‘απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας’ που κατοικούν στην αρχαία ελληνική Ιλλυρία.

‘Τι να περιμένει κανείς από ένα έθνος που δημιουργήθηκε από τους Ιταλούς και συντηρείται σήμερα από τους Αμερικανούς Σιωνιστές. Φτάνει μόνο να φταρνιστεί η Ελλάδα για σιωπήσει το θρασύ στόμα του Αλβανού’.

Η Χρυσή Αυγή κλείνει τη δήλωση του μίσους και του ρατσισμού, σημειώνοντας ότι το  πολιτικό κόμμα θα ανοίξει γραφεία στο Δέλβινο, Τεπελένι, Κορυτσά και Χιμάρα, γράφει το δημοσίευμα του Shekulli.

 --

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr