Σκόπια: Ο Τσερβένκοφσκι αποδέχθηκε την πρόταση Γκρούεφσκι για συνάντηση



Ιανουάριος 21, 213.

«Έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας της πολιτικής κρίσης στην οποία περιέπεσε η χώρα μετά το περιστατικό της 24ης Δεκεμβρίου και προκειμένου να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δέχομαι την πρόσκλησή σας», δήλωσε ο ηγέτης της Σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης –SDSM,  Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

«Δυστυχώς εξακολουθούμε να ζούμε σε μια κοινωνία, όπου υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες», πρόσθεσε ο Τσερβένκοφσκι.

Και δικαιολογώντας την απόφαση του να συναντηθεί με τον Γκρούεφσκι θα τονίσει ότι δεν πρέπει να αμφισβητηθούν τα επιτεύγματα στην δημοκρατική ανάπτυξη της κοινωνίας.

«Η χώρα βρίσκεται στο δρόμο για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων και δεν πρέπει να τεθούν υπό αμφισβήτηση βασικά πολιτισμικά επιτεύγματα και η ανάπτυξη της δημοκρατίας, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε σύγχρονου κράτους.

Ελπίζω, (από τη συνάντηση) να υπάρξει μία πραγματική πολιτική  συνεργασίας για τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων στη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών», είπε ο Τσερβένκοφσι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr