«Υπάρχει προθυμία για επίλυση στο ζήτημα του ονόματος»



Ιανουάριος 31, 2013.

Νέα Υόρκη.

«Τα Σκόπια και η Ελλάδα δείχνουν σοβαρή προθυμία για εξεύρεση λύσης στη διαφωνία του ονόματος», αναφέρει το μήνυμα του εκπροσώπου των Σκοπίων, Ζόραν Γιολέφσκι, μετά τη συνάντηση με το διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς και τον Έλληνα εκπρόσωπο, Αδαμάντιο Βασιλάκη, την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.


«Ως συνέχεις της συνάντησης, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι τόσο η FYROM, όσο και η Ελλάδα, δείχνουν σοβαρή προθυμία αν βρουν λύση για την απάλειψη του προβλήματος» έγραψε ο Γιολέφσκι στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Ο Μάθιου Νίμιτς δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν τον πυρήνα του ζητήματος και ανακοίνωσε νέα συνάντηση.

«Η συνάντηση διήρκησε δύο ώρες και υπήρξε μία έντονη συζήτηση σχετικά με αυτό. Είμαι ικανοποιημένος με τις συνομιλίες. Οι θέσεις των δύο χωρών έχουν αποκρυσταλλωθεί  τώρα. Νομίζω ότι και από τις δύο πλευρές εργάζονται σκληρά για να καταλήξουν σε συμφωνία. Έλαβα απαντήσεις στις ιδέες μου και είχαμε εκτεταμένες συζητήσεις. Σύντομα θα ξανασυναντηθούμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, ωστόσο δεν ορίστηκε ακόμη ημερομηνία», δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr