Σκόπια: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Γκρούεφσκι- Τσερβένκοφσκι



Ιανουάριος 22, 2013.
Σκόπια.
 Η συνάντηση του πρωθυπουργού  και αρχηγού του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του SDSM , Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, που διήρκησε  περίπου μία ώρα, δεν κατέληξε σε  συμφωνία.


«Δεν υπήρξε συμφωνία με το Σοσιαλδημοκρατικό  Κόμμα, το οποίο  έχει θέσει  σε μορφή τελεσιγράφου,  ότι αν δεν υπάρξει  συμφωνία  για να συζητηθούν τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου,  και να  προσφύγουμε σε βουλευτικές εκλογές δεν υπάρχει θέμα συζήτησης», αυτές είναι οι θέσεις του «SDSM», είπε ο Γκρούεφσκι μετά τη συνάντηση.

Ωστόσο,  το ίδιο το VMRO-DPMNE επιδιώκει να συζητήσει μετά  τις συστάσεις του ΟΑΣΕ για την  εφαρμογή του εκλογικού κώδικα και για την αναθεώρηση ( επικαιροποίηση)  των εκλογικών καταστάσεων. Στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία οι ψηφίσαντες ήταν ...περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους.

Το κόμμα του Γκρούεφσκι , εντούτοις, κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμετάσχει  στις δημοτικές εκλογές της 24ης Μαρτίου, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr