Κοσσυφοπέδιο: Οι μυστικές συζητήσεις Θάτσι –Ερντογάν



Ιανουάριος 22, 2013.

Η επίσκεψη ‘αστραπή’ του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι,  στην Άγκυρα, η οποία δεν είχε προαγγελθεί, εντάσσεται  στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης και συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


 Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τη διαδικασία της αναγνώρισης του κράτους του Κοσσυφοπεδίου και την υποστήριξη της Τουρκίας στην αύξηση του αριθμού των αναγνωρίσεων  του Κοσσυφοπεδίου και το διάλογο με τη Σερβία καθώς και την εμβάθυνση της διακρατικής συνεργασίας στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και άλλους τομείς ενδιαφέροντος των δύο πλευρών.

Εντούτοις, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι δεν είναι γνωστό τι συζητήθηκε σε αυτή τη συνάντηση, και τις ονομάζουν ‘μυστικές συζητήσεις’ μεταξύ Ερντογάν και Θάτσι, αφού συζήτησαν επί δύο ώρες χωρίς να προβούν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, έλαβε την πλήρη υποστήριξη του πρωθυπουργού Ερντογάν και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί την επιρροή της για την αύξηση των αναγνωρίσεων  του Κοσσυφοπεδίου.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε – λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες- στην ανάπτυξη της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Τουρκίας στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης ( εντούτοις οι δύο κυβερνήσεις  δεν έδωσαν κανένα στοιχείο  για τις συζητήσεις των δύο πρωθυπουργών).


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr