Αλβανός-Ισλαμιστής τρομοκράτης καταδικάστηκε στις ΗΠΑ



Ιανουάριος 9, 2013.

Ένας νέος άνδρας αλβανικής καταγωγής καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της υποστήριξης ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας.

Πρόκειται για τον Agron Hasbajrami, 28 ετών, ο οποίος συνελήφθη το 2011 στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης στην προσπάθειά του να διαφύγει προς το Πακιστάν για να συμμετάσχει σε ομάδες τζιχαντιστών, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο 28χρονος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Χαμπαϊράμι προσπάθησε να πάει σε περιοχές φυλών του Πακιστάν για να γίνει μέρος μίας ριζοσπαστικής ομάδας τζιχάντ.

Έστειλε, επίσης, πάνω από 1000 δολάρια σε συναλλαγές που είχε εκτός Αμερικής για την υποστήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

Ο Χαμπαϊράμι είχε ανταλλάξει e mails με ένα πρόσωπο στο Πακιστάν, το οποίο του είπε ότι ήταν μέλος μιας ένοπλης ομάδας που είχε σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες.
Για να αποφύγουν τυχόν παρακολουθήσεις, ο Χαμπαϊράμι και ο συνομιλητής του από το Πακιστάν χρησιμοποιούσαν διαφορετικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε ένα μήνυμά του ανέφερε ότι ήταν δύσκολο να ζητήσει να κάνει τζιχάντ γιατί όταν το ανέφερε ενώπιον άλλων μουσουλμάνων, αυτοί του γύριζαν την πλάτη.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, ο Χαμπαϊράμι, αγόρασε εισιτήριο άνευ επιστροφής για Τουρκία, ενώ είχε δηλώσει μέσω email  ότι θα πήγαινε σε περιοχές φυλών του Πακιστάν.

Η αλβανική οικογένεια απέστειλε επιστολή στο δικαστήριο όπου δηλωνότανε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ένας μορφωμένος άνθρωπος και δεν υπήρχε καμία απειλή για την αμερικανική κοινωνία, γράφει η αλβανική εφημερίδα Shekulli.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr