Η Τουρκία θα αποτρέψει τα σχέδια ανεξαρτησίας των Κούρδων της Συρίας



Ιανουάριος 7, 2013.

Ο επικεφαλής του Προοδευτικού Κόμματος των Κούρδων στη Συρία (PPKS) Αμπντούλ Χαμίντ Νταρβίς προειδοποίησε ότι στη μετά Άσαντ εποχή στη Συρία, η Τουρκία θα παρέμβει προκειμένου να εμποδίσει την υλοποίηση των σχεδίων των Κούρδων για κουρδικό κράτος.


Ο Νταρβίς τόνισε ότι «η τουρκική κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για την προσέγγιση των Κούρδων της Συρίας, καθώς και με τα ενδεχόμενα οφέλη που μπορούν να προκύψουν κατά τη μεταβατική περίοδο μετά την ανατροπή του προέδρου Άσαντ».

Σύμφωνα με τον Νταρβίς, οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο συνασπισμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και πάν από όλα, με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα», προκειμένου να συντρίψουν εν τη γενέσει της οποιεσδήποτε φιλοδοξίες των Κούρδων για αυτονομία ή ανεξαρτησία.

Μάλιστα, ο Νταρβίς, επιφυλάσσεται για όλες αυτές τις εξελίξεις καθώς έχει δηλώσει «δεν θεωρούμε το συνασπισμό της αντιπολίτευσης ως νόμιμη εξουσία που λαμβάνει αποφάσεις, εφ’ όσον τα αιτήματά μας δεν γίνουν αποδεκτά ή νόμιμα», αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr