Κύπρος: Παράταση χρόνου στην Ειρηνευτική Δύναμη



Ιανουάριος 24, 2013.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την παράταση της παραμονής της Ειρηνευτικής Δύναμης (UNFICYP) στην Κύπρο. Η παράταση είναι μέχρι την 31η Ιουλίου του 2013, αναφέρει το τούρκικο κείμενο και συνεχίζει:


14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ, ενώ το Αζερμπαϊτζάν απείχε από την ψηφοφορία. Με την 2089/201 απόφαση κλήθηκαν οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Μέχρι στιγμής στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις αναφορικά με την εν λόγω απόφαση τονίστηκε ότι οι συνομιλίες δεν είναι επαρκείς για την εξεύρεση λύσης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας προέτρεψε να συνεχιστεί ο διάλογος με τη συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων και  της κοινωνίας των πολιτών που συμμετέχουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Το προσωπικό της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο είναι περίπου χίλια άτομα και βρίσκονται στην περιοχή που είναι γνωστή ως Πράσινη Γραμμή. Έχουν, δε, έργο την αποφυγή πιθανών συγκρούσεων των δύο πλευρών, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr