John Kerry: Θα ακούσουμε τη γνώμη της Ρωσίας για τη Συρία




Ιανουάριος 24, 2013.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ακούσουν τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με τη Συρία και επιζητούν να βρουν έναν τρόπο για την επίλυση της σύγκρουσης στη χώρα της Μέσης Ανατολής με τη συμμετοχή της Μόσχας.


Αυτό δήλωσε ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, ο οποίος θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα του Κράτους από τη Γερουσία των ΗΠΑ, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Νόβοστι.

«Πιστεύουμε ότι η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλάβει την εξουσία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ο Μπασάρ Άσαντ να παραιτηθεί. Η Ρωσία έχει μαλακώσει τη στάση της, αν και πιστεύει ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει, αλλά οι Ρώσοι έχουν μία διαφορετική προσέγγιση για τις μεθόδους και τα χρονοδιαγράμματα. Η εργασία μου ως Γραμματέας του Κράτους θα είναι  να ενώσω τη θέση όλων των «παικτών» για την ανάπτυξη μιας κοινής γνώμης» δήλωσε ο John F. Kerry.

Σύμφωνα με τα λόγια του, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να συνεχίσουν το διάλογο με τη Ρωσία για τη Συρία για να ακούσουν τις προτάσεις και τις θέσεις της.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr