Κοσσυφοπέδιο: Η «Αυτοδιάθεση» θα εμποδίσει είσοδο των πιστών σε μοναστήρι



Ιανουάριος 5, 2013.

Η «Αυτοδιάθεση» του Κοσσυφοπεδίου, την ημέρα των Χριστουγέννων (εορτάζεται αύριο με το παλιό ημερολόγιο) θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο της Μονής στο Ντέτσανι, προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των Χριστιανών στο μοναστήρι, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του κινήματος Νταρντάν Μολικιάι.

Η διαμαρτυρία οργανώνεται μετά την απόφαση της ειδικής υπηρεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου, που επιβεβαίωσε στην ιδιοκτησία του Μοναστηριού 20 στρέμματα γης, που δόθηκαν το 1997 από την κυβέρνηση της Σερβίας, αλλά και για να εμποδίσει την προσέλευση Σέρβων αξιωματούχων στη Μονή.

Ο Μολικιάι ισχυρίζεται ότι  πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που ήρθε ως αποτέλεσμα της επιρροής του Βελιγραδίου.

Εξάλλου, ο δεύτερος στην αρχηγία της «Αυτοδιάθεσης» και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου, Γκλάουφ Κονιούφκα, δήλωσε ότι  η υπογραφή μιας «ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για περιφερειακή σύγκρουση.

«Χωρίς αλλαγές  στο Σύνταγμα της Σερβίας και την απόσυρση των παράλληλων δομών στο Κόσοβο, δεν μπορούν  να υπάρξουν ειρηνικές σχέσεις  με το Βελιγράδι», δήλωσε.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr