Το Ιράν απαντά σε εικασίες εμπλοκής του στη δολοφονία των τριών γυναικών του PKK στο Παρίσι



Ιανουάριος 17, 2013.

Στα δημοσιεύματα που παρουσιάστηκαν με τις εικασίες ότι πίσω από την τριπλή δολοφονία μελών του PKK στο Παρίσι βρίσκεται το Ιράν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αυτής, Ramin Mihmanperest, δήλωσε ότι αυτή αποτελεί μία «κακή ενέργεια» και τόνισε ότι το Ιράν υποστηρίζει τη διαδικασία του Ιμραλί.

Τα δημοσιεύματα παρουσιάστηκαν στον τουρκικό τύπο, υποστηρίζουν ότι το Ιράν εμπλέκεται στη διαδικασία συμφιλίωσης του τουρκικού κράτους και των Κούρδων ανταρτών του PKK.

O Ramin Mihmanperes, δήλωσε ότι «το Ιράν υποστηρίζει πάντα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εθνοτικών ομάδων, από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε τη διαδικασία αυτή».

Πρόσθεσε, ακόμη,  ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν μία κακή εικόνα στην τουρκική κοινή γνώμη, αλλά, η προσπάθειά τους, λόγω των βαθιών σχέσεων των δύο λαών, είναι ανεπιτυχής.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr