Τουρκία: Συνάντηση Νταβούτογλου-Αβραμόπουλου



Φεβρουάριος 16, 2013.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε την Παρασκευή ότι μία μεγάλη διαδικασία θετικής αλλαγής έχει γίνει στις τουρκο-ελληνικές σχέσεις.


 Στην κοινή συνέντευξη Τύπου  με τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε την επίτευξη μιας μεγάλης ψυχολογικής αλλαγής, μίας επανάστασης και μία παραδειγματική αλλαγή έγινε στις τουρκο-ελληνικές σχέσεις.

Όσον αφορά την Τουρκία, είμαστε ικανοποιημένοι με μια τέτοια εξέλιξη, τόνισε ο Νταβούτογλου.

«Οι προσπάθειές μας έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν πιο κοντά τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, να προωθήσουμε φιλικές σχέσεις και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε μία «λίμνη φιλίας» μέσα σε μια νέα περίοδο των σχέσεων», τόνισε ο Νταβούτογλου.

Αναφερόμενος στις τουρκο-ελληνικές εμπορικές σχέσεις, ο Νταβούτογλου τόνισε ότι επιθυμεί να αυξηθεί ο όγκος των διμερών συναλλαγών με την Ελλάδα έως και 10 δις δολάρια στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με το τουρκικό ‘ΓουόλντΜπιουλετιν’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr