Ισραήλ: Ρουκέτα έπεσε το πρωί σε βιομηχανική περιοχή



Φεβρουάριος 26, 2013.

Στις επτά η ώρα το πρωί ρουκέτα τύπου ‘grad’ εκτοξεύθηκε από τη Γάζα και εξερράγη σε δρόμο στη βιομηχανική ζώνη της Ασκελόν.

Κανείς δεν τραυματίσθηκε, ο δρόμος μόνο έχει υποστεί ζημία.


Οι κάτοικοι της πόλης, είπαν ότι άκουσαν δύο εκρήξεις και όχι μία. Η αστυνομία ψάχνε για το δεύτερο πιθανό πύραυλο  στην περιοχή.

Το Κανάλι 10 του Ισραήλ ανέφερε ότι η πυραυλική επίθεση συνδέεται με τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στη Δυτική Όχθη και την απεργία πείνας των Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Αυτήν την περίοδο το Ισραήλ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για μια ανακωχή με τη Χαμάς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, έτσι ώστε να θεωρείται ότι η επίθεση να πραγματοποιήθηκε από το ‘τρίτο μέρος’ της Λαϊκής Επιτροπής της Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης ή από μια τρομοκρατική ομάδα των Παλαιστινίων, πιθανόν η «Ισλαμική Τζιχάντ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το πυραυλικό σύστημα του Ισραήλ απέτυχε να αντιμετωπίσει την επίθεση. Ο στρατός είπε ότι ο συναγερμός δεν τέθηκε σε λειτουργία επειδή ο πύραυλος δεν είχε ως στόχο κατοικημένες περιοχές και δεν υπήρξε αποτυχία στο σύστημα προειδοποίησης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr