Συνάντηση σερβικής κυβέρνησης και Αλβανών δημάρχων στο Μπουγιάνοβατς



Φεβρουάριος 25, 2013.

Στο δήμο Μπουγιάνοβατς πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της σερβικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των αλβανικών δήμων της Κοιλάδας του Πρέσεβο.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους Αλβανούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο, όπως τα συλλογικά δικαιώματα και οι ελευθερίες, η γλώσσα, τα σύμβολα, η επιστροφή των εκτοπισμένων, η εκπαίδευση, η πρόσληψη των Αλβανών σε δημόσιους οργανισμούς και για την τρέχουσα δεινή κατάσταση των αλβανικών δήμων.

Ο δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς, Ναγκίπ Αρίφι, δήλωσε ότι η συνάντηση είχε ένα προπαρασκευαστικό χαρακτήρα γύρω από το κείμενο (πλατφόρμα) εννέα σημείων το οποίο συνέταξαν τα αλβανικά κόμματα και περιέχουν όλα τα προβλήματα που επηρεάζουν το λαό της Κοιλάδας του Πρέσεβο.

Ο πρόεδρος του Δήμου του Πρέσεβο, Μουσταφά Ράγκμι είπε ότι οι αλβανικές απαιτήσεις παρουσιάσθηκαν στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης της Σερβίας προκειμένου να προωθηθούν.

Ο πρόεδρος του Φορέα Συντονισμού, Ζόραν Στάνκοβιτς δήλωσε ότι ήταν εξοικειωμένοι με τις απαιτήσεις των Αλβανών ηγετών της Κοιλάδας του Πρέσεβο και τα θέματα που θίχθηκαν θα τα μεταβιβάσουν στη σερβική κυβέρνηση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr