Οι Βούλγαροι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για υψηλούς λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα



Φεβρουάριος 16, 2013.

Plovdiv.

Μέχρι στιγμής έχουν  συγκεντρωθεί 4.200 υπογραφές και 70 καταγγελίες για υψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και αντικατάσταση των μετρητών από την εταιρεία ηλεκτρισμού.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον συντονιστή της  Πλοβντίβ-Φιλιππούπολης, Ιβάν Στεφάνοφ, της οργάνωσης για την κοινωνική αυτοάμυνα ‘Σήμερα’.

Μόλις συνοψιστούν τα αποτελέσματα από την οργάνωση, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο Στεφάνοφ.  Θα προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις για νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις για την εξάλειψη του μονοπωλίου στην παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι προτάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν στην πόλη Πλοβντίβ θα διαβιβαστούν στην Εθνοσυνέλευση, στη Ρυθμιστική Αρχή, στο Συνήγορο του πολίτη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι καταγγελίες των πολιτών  θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση Κοινωνικού Συμβολαίου, το οποίο θα έχει ως κύριο στόχο, οι εταιρείες διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος να δεσμευτούν  ώστε να επιτραπεί ο πολιτικός έλεγχος της επιχείρησης.

Συνεχίζονται, ωστόσο, οι  έγγραφες προσφυγές στο Κεντρικό Ταχυδρομείο της πόλης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Φόκους και  του ράδιο Πλοβντίβ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr