Πούτιν προς τις μυστικές υπηρεσίες: «Περιορισμός της ριζοσπαστικοποίησης στο Διαδίκτυο»



Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν,  σε σύσκεψη του Σώματος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της  Ρωσίας (ФСБ) που γενικά έχουν  την έννοια των ειδικών υπηρεσιών, συζήτησε το θέμα της «εξουδετέρωσης των εξτρεμιστικών ριζών» στο διαδίκτυο με σκοπό να αποτραπεί  η διάδοση και η χρήση αυτών, στα παγκόσμια δίκτυα.


«Στόχος είναι η εξουδετέρωση των διαφόρων εξτρεμιστικών δομών και αυτό θα επιτευχθεί με τη αποφασιστική δράση και τη λήψη μεγάλης κλίμακας μέτρων,  ώστε να αποκλειστούν οι προσπάθειες στη χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων, για προπαγάνδα μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών που παρέχει το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα», είπε ο Πούτιν στους εκπροσώπους των ένστολων υπηρεσιών.

Το καλοκαίρι το περασμένου έτους, η Ρωσία έθεσε σε ισχύ νόμο,  για τη δημιουργία των λεγόμενων «μαύρων καταλόγων» σε ιστοσελίδες, για τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα παύσης της λειτουργίας τους,  χωρίς δικαστική εντολή.

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι συμμετέχοντες στο Ρωσικό Διαδίκτυο εξέφρασαν την ανησυχία τους, ότι ο νόμος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ασκηθούν πιέσεις σε ιστοσελίδες, που χαρακτηρίζονται ως ενοχλητικές από το Κρεμλίνο, αναφέρει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο το βρετανικό δίκτυο Μπι-Μπι-Σι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr