Οι μετανάστες συμπαραστέκονται στους διαδηλωτές της Βουλγαρίας



Φεβρουάριος 23, 2013.

Βιέννη.

 Με αφορμή τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Βουλγαρία που πραγματοποιούνται εδώ και εβδομάδες, καθώς και την προγραμματισμένη για αύριο διαμαρτυρία, στις 24 Φεβρουαρίου, σε δεκάδες πόλεις, οι Βούλγαροι του εξωτερικού θα διοργανώσουν, επίσης, διαμαρτυρίες με σύνθημα «υποστηρίζουμε το λαό στην πατρίδα».


Ο δημοσιογράφος Τζούλιεν Ζέλεφ από τη Βιέννη αναφέρει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν ειρηνικές διαμαρτυρίες στη Βιέννη, το Μόναχο, το Δουβλίνο, το Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, τη Φραγκφούρτη, την Αθήνα, το Βερολίνο και τη Μαδρίτη. Αύριο (Κυριακή) θα διαμαρτυρηθούν μπροστά από τις πρεσβείες της Βουλγαρίας στις χώρες αυτές.

Οι διοργανωτές  της διαμαρτυρίας στην Φραγκφούρτη έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Βουλγαρία, όπου εξηγούν τι οδήγησε στις μαζικές διαδηλώσεις.

Οι Βούλγαροι είναι ενάντια στα μονοπώλια όπως είναι η «EVN-Βουλγαρία» [παροχή ηλεκτρικού ρεύματος] που είναι θυγατρική της αυστριακής εταιρείας EVN-AG.
«Ο γερμανικός Τύπος ενημερώθηκε τους λόγους των διαμαρτυριών και τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους της Βουλγαρίας», επισημαίνει ο Τζούλιεν Ζέλεφ.

Σήμερα, στις διαδηλώσεις στην Σόφια οι εκπρόσωποι τους,  ζήτησαν να δουν προσωπικά τον Βούλγαρο πρόεδρο, χωρίς την παρουσία πολιτικών κομμάτων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr