Diyarbakir: Μεγάλη επιχείρηση κατά του PKK



 Φεβρουάριος 14, 2013.

Στην περιοχή Lice του Ντιγιαρμπακίρ και στις περιοχές Birlik και Şenlik από τα ξημερώματα σήμερα άρχισε μεγάλη επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Παρόμοια επιχείρηση είχε γίνει στην ίδια περιοχή στις 31 Δεκεμβρίου 2012, όπου σκοτώθηκε ο περιφερειακός υπεύθυνος του PKK και άλλα δέκα άτομα. Αυτή τη φορά σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι οποίες ελήφθησαν από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (İHA)-UAV, εντοπίστηκαν 15 μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Στις 06:00 το πρωί απογειώθηκαν ελικόπτερα τύπου Sikorski, ενώ ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών και χωροφυλάκων καθώς και ειδική ομάδα επιχειρήσεων άρχισε να ‘χτενίζει’ σημεία στην ορεινή έκταση.

Στην επιχείρηση ήρθαν αργότερα και ελικόπτερα τύπου Cobra τα οποία βομβάρδισαν την περιοχή προκαλώντας πυρκαγιές.

Συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων και των Τούρκων στρατιωτών άρχισαν αργότερα και κράτησαν τρεις ώρες, ώσπου οι Κούρδοι αντάρτες εγκατέλειψαν την περιοχή.
Σύμφωνα το Haberler ο βουλευτής του κόμματος BDP, Nursel Aydogan,  και ο πρόεδρος της επαρχιακής οργάνωσης, Zübeyde Zumrut, με το άκουσμα των βομβαρδισμών πήγαν στο Birlik συνοδευόμενοι από μεγάλη ομάδα Κούρδων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Με την αποχώρηση των στρατιωτών, διαλύθηκε και η ομάδα των συγκεντρωθέντων, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr