Diyarbakir: Εξερράγη βόμβα σε χέρια διαδηλωτή



‘Στην επέτειο σύλληψης του Οτσαλάν’

Φεβρουάριος 10, 2013.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε –γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- στην επέτειο της σύλληψης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, 15 Φεβρουαρίου,  ο οποίος  κρατείται στις φυλακές του Ιμραλί, τρομοκρατική οργάνωση με υποστηρικτές της, προέβη σε δράση στη συνοικία Γενισεχίρ του Ντιγιαρμπακίρ».


Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έγινε έλεγχος σε ύποπτο ταξί, όπου βρέθηκαν 30 μολότοφ και 2 χειροποίητες βόμβες. Ο οδηγός του ταξί συνελήφθη και δόθηκε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να είναι προσεκτικές στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Μασκοφόροι στη  Şehitlik Μαχαλά έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων στη μέση του δρόμου και πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς.

Γύρω στις 20:30 σε διαδήλωση μιας ομάδας στη συνοικία Yenişehir, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη. Ένας νεαρός 20 ετών κρατούσε μια χειροποίητη βόμβα και στην προσπάθειά του να τη ρίξει στους αστυνομικούς εξερράγη στα χέρια του.
Παρά τις επεμβάσεις  που έγιναν ο νεαρός ήταν αδύνατο να σωθεί, αφού είχε διαμελισθεί.

Η διαδηλωτές διαλύθηκαν και έφυγαν. Ο νεκρός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν κατορθώθηκε να γίνει γνωστή η ταυτότητά του, ούτε οι δικοί του ήρθαν να τον αναζητήσουν από το νοσοκομείο, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr