Δημοσιογράφος από «Το Βήμα» για το όνομα των Σκοπίων



«Η διαφορά Ελλάδας Σκοπίων,  τώρα, είναι αν το επίθετο μπει πριν ή μετά από τη λέξη Μακεδονία»

Φεβρουάριος 10, 2013.

Στο σκοπιανό κανάλ 5 ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ‘Το Βήμα’, Άγγελος Αθανασόπουλος, αναλύει τις πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας καθώς και τις αυξημένες δραστηριότητες του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.


«Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι η κύρια διαφορά είναι στο πως ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός, αν δηλαδή θα τεθεί πριν από τον όρο Μακεδονία ή μετά τον όρο Μακεδονία. Η Ελλάδα προσπαθεί να μην δείχνει αισιόδοξη, παραμένει ήρεμη και ήσυχη και περιμένει να δει αν θα υπάρξει κάποια κίνηση από την πλευρά των Σκοπίων» τονίζει ο δημοσιογράφος Άγγελος Αθανασόπουλος από την εφημερίδα «Το Βήμα»,  όπως σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα.

Σχετικά με το «erga omnes», ο Αθανασόπουλος είπε ότι υπάρχει μια διαφορά, γιατί όπως είναι γνωστό η ελληνική πλευρά, τουλάχιστον επίσημα, επιμένει στην τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων, αλλά αυτό δεν φαίνεται  ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αποδεκτό από το κυβερνών κόμμα.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαίου Επιτρόπου της Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, ο Αθανασόπουλος τονίζει ότι στις προτάσεις του η Αθήνα αντέδρασε  και υπάρχει μία ψυχρότητα με την Αθήνα, η οποία ξεκίνησε  από την υπερβολικά αισιόδοξη έκθεση του Επιτρόπου τον περασμένο Νοέμβριο για τα Σκόπια.

Το σλαβικό δημοσίευμα τονίζει ότι ο ρεπόρτερ του «Βήματος» είναι ένας από τους λίγους στην Ελλάδα που παρακολουθεί στενά τις σχέσεις Σκοπίων-Αθήνας και ο οποίος δεν διστάζει να πει ότι η πρόταση Αβραμόπουλου δεν προσέφερε καμία συγκεκριμένη βοήθεια προς την ελληνική πλευρά.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr