Ο ευρωβουλευτής Richard Hovit στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων



Φεβρουάριος 14, 2013.

Ο εισηγητής των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρετανός ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Χόβιτ (μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων, Τράικο Βελανιόσκι και με μέλη της μόνιμης επιτροπής έρευνας για τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.  


Ο Χόβιτ εξεδήλωσε την απογοήτευσή του από την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ήρθα στο Κοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι ένα από τα κύρια μέρη της,  δεν είναι εδώ. Είναι σημαντικό ότι έχω έρθει σε χώρους όπου συνέβησαν τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δύσκολη για τη χώρα και το μέλλον της στην Ευρώπη. Αλλά θα σας πω περισσότερα αύριο, θα πρέπει, πρώτα, να συναντηθώ με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Χόβιτ, μετά την επίσκεψή του στο Κοινοβούλιο.

Ο Χόβιτ μίλησε με μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία του εξέθεσαν εν ολίγοις την πολιτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στη χώρα, μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου,  καθώς και την επιμονή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος να μποϋκοτάρει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να προβαίνει σε διαμαρτυρίες  σε πόλεις του κράτους των Σκοπίων.

Μετά από τη Βουλή, ο εισηγητής των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συναντήθηκε στις τέσσερις το απόγευμα,  με τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr