Τουρκία: «Η παραγωγή αμυντικών συστημάτων θα τελειώσει την εξάρτηση»



Μάρτιος 4, 2013

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και τα πλοία θα απεγκλωβιστούν από τις εισαγωγές του εξωτερικού. Δορυφορικά συστήματα, πύραυλοι,  ραντάρ και σόναρ καθώς συστήματα  λογισμικού και λειτουργικά θα παραχθούν από την TÜBİTAK με συμφωνία που υπεγράφη.

Το λειτουργικό σύστημα ‘Real Time’ που χρησιμοποιείται σε όλα τα συστήματα άμυνας, μόνο  ένδεκα μονάδες παραγωγής υπάρχουν στον κόσμο. Το εν λόγω σύστημα παράγουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, ο Καναδάς, το Ισραήλ και η Νότιος Κορέα. Τώρα θα παραχθεί και στην Τουρκία.

Η TÜBİTAK έχει αναπτύξει το εθνικό ‘λειτουργικό σύστημα’ που είχε σχεδιασθεί τα παλαιότερα χρόνια από την εταιρεία Aselsan , πρόκειται για το σύστημα ‘προσδιορισμού φίλου ή εχθρού’ [Indentification Friend and Foe] που του προσδίδει τώρα  μια νέα διάσταση.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται στα τουρκικά F-16 και στα πολεμικά πλοία για τον προσδιορισμό ‘φίλων και εχθρών’ και θεωρείται σημαντικό για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Ο  Koray İnçki , αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου πληροφορικής του TUBITAK BİLGEM, θα τονίσει ότι σκοπός  της Τουρκίας είναι η εθνική παραγωγή, τόσο  των αμυντικών συστημάτων με τη συνδρομή των δορυφόρων,  όσο και των πυραύλων,  των αυτοκινήτων και των συστημάτων λογισμικού.

 --

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr