Οι παρακολουθήσεις της MİT



Μάρτιος 4, 2013.

Άγκυρα.

Την Επιτροπή Διερεύνησης Παράνομης Ακρόασης, του τουρκικού Κοινοβουλίου ενημέρωσαν τρεις αξιωματούχοι της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών – MİT για το έργο που επιτελέσθηκε στον τομέα αυτόν.


Σύμφωνα με τον πρώτο αξιωματούχο της MİT, όπως  άλλωστε, αναγράφηκαν στα πρακτικά της Επιτροπής, παρακολούθηση γίνεται  μέσω ηλεκτρονικών συσκευών, ραδιοφώνου, ή ραδιοεπικοινωνιών,  στα οποία μπορεί να  έχει πρόσβαση ο καθένας και για το λόγο αυτόν δεν απαιτείται για τη λήψη πληροφοριών από τα μέσα αυτά, δικαστικής απόφασης, όπως είπε.

Για την παρακολούθηση, όμως, τηλεφώνων και άλλων δραστηριοτήτων  από τις μυστικές υπηρεσίες, απαιτείται  άδεια βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και όπως αυτός ορίζει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες δίνεται αυτή. Οι περιπτώσεις αυτές είναι η αποκάλυψη κρατικών μυστικών, εγκλήματα κατασκοπείας και δραστηριότητες που αφορούν τη γενική ασφάλεια από τις υπηρεσίες της χωροφυλακής και της αστυνομίας.

Η άδεια η οποία χορηγείται από τον Εισαγγελέα είναι για συγκεκριμένο αντικείμενο και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- οι αξιωματούχοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μίλησαν προς την επιτροπή για τεχνικά ζητήματα που τους αφορούν, όπως, επίσης, και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καθώς και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr