Τσέχικη εφημερίδα: Οι Κύπριοι πήγαν για επαιτεία στη Μόσχα



Μάρτιος 22, 2013.

Πράγα.

«Η ρωσική συνεργασία είναι ευπρόσδεκτη στη Τσεχική Δημοκρατία, αλλά οι Τσέχοι πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν, αν δεν θέλουν να καταλήξουν σαν τους Κύπριους που δίχως άλλη επιλογή,  πήγαν για επαιτεία στη Μόσχα», γράφει η τσεχική εφημερίδα «Νοσποντάρσκε Νόβινι», σε σημερινό της άρθρο.


Οι Ρώσοι είναι το φαβορί για την κατασκευή ακόμη δύο  πυρηνικών αντιδραστήρων στο ‘Temelin’  καθώς υπάρχει και ο σχεδιασμός επέκτασης μεγάλης ρωσικής τράπεζας στη Τσεχία.

Στην Πράγα τα περισσότερα καταστήματα είναι ρωσικά και οι πλούσιοι Ρώσοι έχουν χτίσει πολυτελείς βίλες στην περιοχή του Κάρλοβι Βάρι.

Ο Μίλος Ζέμαν είναι ο νέος πρόεδρος που έχει πολύ φιλικές σχέσεις με τη ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών ‘Lukoil’ και έχει αλλάξει την εξωτερική πολιτική της χώρας προς τη Μόσχα.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν σημαίνουν ότι η Τσεχική Δημοκρατία, θα καταντήσει όπως η Κύπρος, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι Τσέχοι, σημειώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με του βουλγαρικό Φόκους.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr