Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα τιμά τη Μητέρα ΤερέζαΜάρτιος 21, 2013.

Η ελληνική κυβέρνηση μέσω της Πρεσβείας της στα Τίρανα θα τιμήσει τη μνήμη της Μητέρας Τερέζας, τη φιλάνθρωπο,  άγια και μεγάλη Αλβανίδα, όπως την αποκάλεσε ο Έλληνας πρέσβης στην Αλβανία, Λεωνίδας Ροκανάς.


Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας τόνισε ότι η Ελληνική Πρεσβεία θα διοργανώσει Ελληνική Εβδομάδα Πολιτισμού στα Τίρανα με τον τίτλο « Ελληνική Άνοιξη Πολιτισμού στην Αλβανία».

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρέσβη,  η διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων από την Ελλάδα, αποβλέπει στην ενότητα και τη συνεργασία των δύο γειτονικών λαών.
Η ελληνική κυβέρνηση θα δωρίσει στην αλβανική, συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού, ένα έργο τέχνης σε ηλεκτρονική μορφή, την εικόνα της Μητέρας, η οποία θα σταθεί και θα ομορφαίνει την ομώνυμη πλατεία στα Τίρανα.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του έργου θα λάβει χώρα στις 26 Μαρτίου στο Υπουργείο Πολιτισμού με την παρουσία του Υπουργού Aldo Bumçi και του Πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr