Παρέμβαση Αλβανίας στα γεγονότα των Σκοπίων



Τα Τίρανα ζητούν την τιμωρία των ενόχων

Μάρτιος 2, 2013.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, καταδίκασε έντονα, σήμερα το απόγευμα, τα γεγονότα των Σκοπίων, κατά τα οποία η ξυλοκοπήθηκαν Αλβανοί,  χαρακτηρίζοντάς τα ως «σοβαρό κλονισμό των πολυπολιτισμικών αξιών».


Το αλβανικό ΥΠΕΞ εκτιμά ότι οι πράξεις βίας με βάναυσους ξυλοδαρμούς πολιτών των Σκοπίων με αλβανική καταγωγή και η κλιμάκωση της βίας -στα χθεσινά και σημερινά γεγονότα- σε διάφορες περιοχές της πόλης των Σκοπίων, δεν είναι μόνο εγκληματικές πράξεις για τις οποίες δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή, αλλά δημιουργούν σοβαρό κλονισμό των βασικών αρχών μιας πολυεθνικής και δημοκρατικής κοινωνίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Υπουργείο εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με τα συνεχή επεισόδια με αιτία την εθνοτική καταγωγή και την τεχνική αύξηση των εντάσεων στο κράτος των Σκοπίων, καλεί, επίσης, τις αρχές της χώρας να συλλάβουν τους δράστες αυτών των περιστατικών.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr