Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Το ρωσικό χρήμα θα φύγει από την Κύπρο



...ανεξάρτητα από τις εξελίξεις


Μάρτιος 21, 2013.

Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας σε συνέντευξή του προς τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα, προέβλεψε εκροή των κεφαλαίων από τις τράπεζες της Κύπρου, μια εξέλιξη που δεν εξαρτάται από τις μελλοντικές αποφάσεις που θα τεθούν για την οικονομία του νησιού.


 Πρόσθεσε, ακόμη, ότι  για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα θα χρειασθούν αρκετά χρόνια, όπως δημοσιεύει το ρωσικό Νόβοστι.

«Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη. Είναι προφανές ότι κάθε απόφαση που είτε ληφθεί είτε όχι – για την φορολόγηση των καταθέσεων, μια διαδικασία που από την πλευρά μου μοιάζει με ληστεία- τα χρήματα θα απομακρυνθούν από την Κύπρο.

 Και το τραπεζικό της σύστημα θα αποδυναμωθεί. Αν αυτός είναι ο στόχος της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε πρόκειται για μια πολύ περίεργη απόφαση», είπε ο Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση  θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στο σύνολο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και η εργασία που πρέπει να γίνει είναι πως αυτές μπορούν να ελαχιστοποιηθούν.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr