Κωνσταντινούπολη: Άρχισε η Ευρασιατική Οικονομική Σύνοδος Κορυφής



Απρίλιος 11, 2013.

Τουρκία.

Χθες έγινε η έναρξη των εργασιών της 16ης  Ευρασιατικής Οικονομικής Συνόδου Κορυφής, στην Κωνσταντινούπολη, με την υποστήριξη της Ομάδας του Μαρμαρά.
Η σύνοδος είναι διήμερη και περιλαμβάνει συζητήσεις τόσο σε επίπεδο ολομέλειας όσο και με τμήματα εργασίας.


Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καθώς και ανώτερα κυβερνητικά στελέχη και εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τα σημαντικά ερωτήματα που ανακύπτουν στην οικονομία, στην ενέργεια, στο περιβάλλον καθώς και θέματα που σχετίζονται με το διαπολιτισμικό διάλογο, την ενσωμάτωση και τη γενετική.

Στη συνάντηση λαμβάνουν μέρος πέντε αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί και εξέχοντες προσωπικότητες από 42 χώρες.

Στο συνέδριο κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ομάδας Μαρμαρά», Ακάν Σουβέρ.

Σημειώνεται ότι ο σκοπός της Συνόδου Κορυφής είναι να δημιουργηθεί μια αντικειμενική εικόνα των ευκαιριών και των δυνατοτήτων της Ανατολής-Δύσης, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης με Μέση Ανατολή- Κεντρική Ασία και Νότιο Καύκασο.

Την έναρξη της Συνόδου χαιρέτισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ που με λίγα λόγια έδωσε το μήνυμα της συνάντησης : « Μέσα στο πλαίσιο των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και σε όλον τον κόσμο, σήμερα, είναι εξαιρετικά αναγκαία η ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα», είπε.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr