«Η Ελλάδα ζητά αποζημίωση δισεκατομμυρίων από τη Γερμανία»



Απρίλιος 10, 2013.

Σε μια εμπιστευτική έκθεση, η οποία εκπονήθηκε κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα –γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- αναφέρεται ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα ‘δισεκατομμύρια’ ευρώ αποζημίωσης για την κατάληψη της χώρας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Πιστεύεται ότι το ποσό αυτό είναι αρκετό για την επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας. Ωστόσο το ελληνικό «Βήμα» δηλώνει ότι οι αρχές στην Αθήνα δεν έχουν συγκεντρώσει ακόμη αρκετό θάρρος και γενναιότητα να ξεκινήσουν σύγκρουση με τον κύριο πιστωτή της.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει εργαστεί  για λογαριασμό του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, έχει καταφέρει να γράψει μία 80σέλιδη έκθεση, η οποία φέρει το χαρακτηρισμό «Άκρως Απόρρητο».

Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα η ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε αποζημίωση για τα δάνεια, στα οποία αναγκάστηκε να δώσει στη Γερμανία καθώς και για τη ζημιά που υπέστη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η μελέτη βασίσθηκε σε 761 τόμους αρχειακού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται έγγραφα, συμβάσεις, αποφάσεις και νομικά κείμενα, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr