Άγκυρα: Συνάντηση Εγκεμέν Μπαγκίς με Έλληνα πρέσβη



Απρίλιος 9, 2013.

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγκίς, δέχθηκε την Τρίτη τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, Κυριάκο Λουκάκη στο υπουργείο της ΕΕ, στην τουρκική πρωτεύουσα.


Κατά την υποδοχή  του  Έλληνα Πρέσβη, ο Μπαγκίς δήλωσε ότι είχαν συνεργασθεί με τον Λουκάκη πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και τους 14 υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης στην Τουρκία, τον περασμένο μήνα.

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσω τον Πρέσβη Λουκάκη που αποτελεί ιδιαίτερη επιλογή του  Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, έναν παλιό φίλο της Τουρκίας», υπογράμμισε ο Μπαγκίς.

Ο πρέσβης Λουκάκης από την πλευρά του, δήλωσε ότι βρίσκεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία είναι θετικές.

«Εκτιμούμε τις προσπάθειες του υπουργού Εγκεμέν Μπαγκίς για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και του εύχομαι καλή επιτυχία», είπε ο Λουκάκης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr