Ρωσικά Σχόλια για τη «Σιδηρά Κυρία»



Απρίλιος 8, 2013.

Η ρωσική εφημερίδα «Βίζγκλιαντ»- ‘взгляд’, παρουσιάζει σχόλια για το θάνατο της Βρετανίδας, πρώην πρωθυπουργού, Μάργκαρετ Θάτσερ, τα οποία δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετα.

Παρουσιάζουμε, συνοπτικά, μερικά εξ αυτών:


« Δεν έχω την παραμικρή επιθυμία να εμπλέξω το εγκώμιο ενός νεκρού, αλλά πρέπει να υπενθυμίσω ότι αποτέλεσε σάρκα του κράτους της που σε όλη την ιστορία της ήταν εχθρός της Ρωσίας, φρένο στην ανάπτυξή μας, όπου με ίντριγκες και δωροδοκίες και υποκρισίες μας δημιούργησε ανείπωτο πόνο που μας έφερε στο χάσμα, στην απώλεια εδαφών  και φυσικών πλεονεκτημάτων. Ο Κύριος την πήρε μαζί του, η κρίση είναι δική Του».

«Σήμερα πέθανε η  μεγάλη Μάργκαρετ Θάτσερ. Πέθανε από γηρατειά. Ακόμη και σε αυτό το θέμα παρέμεινε συντηρητική»

«Μέσα στη ρωσική ελίτ η Θάτσερ έχει έναν τεράστιο αριθμό οπαδών, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν όχι μόνο για τις νίκες και τη δόξα της Θάτσερ αλλά και για την ιστορική ήττα του καζινο-καπιταλισμού, που σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε από την Θάτσερ- μια οικονομία χωρίς τέλος, όπου υπάρχουν κερδοσκόποι και όχι επιχειρηματίες, που αναδεικνύονται άνθρωποι που δεν παράγουν αλλά αυτοί που πιπιλίζουν τους χυμούς της παραγωγής»

«Αυτοί που θαυμάζουν τη Θάτσερ, θαυμάζουν απλά τη σκληρότητά της»

Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι- αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος: « Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ- η Σιδηρά Κυρία, η οποία έπαιξε έναν από τους πιο σκοτεινούς ρόλους στην καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης».


Ο Razuvaev Alexander διευθυντής του τμήματος ανάλυσης της «Alpari»:

Η Σιδηρά Κυρία της παγκόσμιας πολιτικής ήταν 87 ετών. Ένας πολιτικός που κέρδισε σχεδόν τα πάντα όσο είναι δυνατόν να υλοποιηθούν από τα οφέλη μια ελεύθερης αγοράς στον αγγλοσαξονικό καπιταλισμό. Μέσα από την ακαμψία και τη σκληρότητα ακολούθησε τη σωστή φιλελεύθερη οικονομική πολιτική της αγοράς που επέτρεψε στη Βρετανία και τη Δύση να επιτύχει σημαντική οικονομική πρόοδο, για να ξεπερασθεί η κρίση. Έγινε η βάση για την οικονομική επιτυχία της νίκης της Δύσης στον Ψυχρό Πόλεμο. Ήταν ένα πρόσωπο αντιμέτωπο με τον τελευταίο πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης που εμπνεόταν από αδυναμία και αφέλεια. Δεν υπήρξε ποτέ ένας φίλος της χώρας μας, αλλά είναι άξια σεβασμού».
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr