Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια, έγινε βοηθός Γ. Γ. του ΝΑΤΟ



Απρίλιος 27, 2013.


Βρυξέλλες.

Πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία, Θρασύβουλος Σταματόπουλος, διορίσθηκε βοηθός Γενικός Γραμματέας για Πολιτικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφαλείας, στο ΝΑΤΟ.

Ο Σταματόπουλος έλαβε συγχαρητήρια για το διορισμό του από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και από 


τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Θρασύβουλος Σταματόπουλος αποφοίτησε από το Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης» στη Θεσσαλονίκη.

Έχει πτυχίο  στις Διεθνείς Σχέσεις του London School of Economics, Master στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο MoGill, του Μόντρεαλ και Master στον τομέα των επικοινωνιών στο Georgia State University, Atlanta-USA.
Διετέλεσε Πρόξενος της Ελλάδας στην Ατλάντα και Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, Διευθυντής των «Πολιτικών Θεμάτων» του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Μόνιμος αντιπρόσωπος στην ΕΕ- Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εξωτερικών Σχέσεων, ως πληρεξούσιος υπουργός της αποστολής,  και αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας  στο ΝΑΤΟ.

Κατά την περίοδο 2004-2007 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και το 2007 διετέλεσε πρέσβης της Κύπρου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους και μία κόρη.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr