«Η Τουρκία θα δημιουργήσει ηλεκτρονικό σύστημα για τα μαχητικά F-16»



Απρίλιος 27, 2013.

Σήμερα αυτό το είδος του συστήματος, κατασκευάζεται μόνο σε πέντε χώρες στον κόσμο και η Τουρκία θα τοποθετήσει το δικό της ηλεκτρονικό σύστημα.

Όπως ανακοινώθηκε, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μαζί με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας, σκοπεύει να δημιουργήσει το στρατιωτικό ηλεκτρονικό σύστημα για τα μαχητικά αεροπλάνα της, F-16.

Το ηλεκτρονικό σύστημα μάχης, το οποίο είναι το θεμέλιο των στρατιωτικών ηλεκτρονικών συστημάτων για τα μαχητικά, θα προστατεύσει το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης από απειλές που θα εντοπίζονται με ραντάρ και ένα σύστημα αεράμυνας.

Το σύστημα προειδοποιεί τον πιλότο για την ανίχνευση από το ραντάρ  του επικείμενου κινδύνου και αυτομάτως τον εξουδετερώνει.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’ το σύστημα αυτό σήμερα εισάγεται από άλλες χώρες και μετά την ανάπτυξη του συστήματος από την τουρκική αμυντική βιομηχανία, η Τουρκία σχεδιάζει να το εξάγει σε άλλες χώρες.

Η δημιουργία στρατιωτικών ηλεκτρονικών συστημάτων για τα μαχητικά αεροσκάφη είναι μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης με στόχο την παροχή στον τουρκικό στρατό με όπλα, εξοπλισμό και ρουχισμό που φτιάχνονται στη χώρα.

Η Τουρκία έχει επιτύχει το 54 τοις εκατό της αυτάρκειας στον τομέα αυτόν.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας,  Νιχάτ Εργκούν, σκοπός της δημιουργίας του συστήματος αυτού είναι η αύξηση των δυνατοτήτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr