Ερντογάν: Η Κωνσταντινούπολη πρέπει να κηρυχθεί Παγκόσμια Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Εθνών



Απρίλιος 9, 2013.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την παραμονή της αναχώρησής του για την Κιργιζία και τη Μογγολία ότι θεωρεί αναγκαίο η Κωνσταντινούπολη να γίνει παγκόσμια πρωτεύουσα των Ηνωμένων Εθνών.


«Πιστεύω ότι η Κωνσταντινούπολη, ως πρωτεύουσα των Ηνωμένων Εθνών, θα εξυπηρετήσει το σκοπό της παγκόσμιας ειρήνης, της συμμαχίας των πολιτισμών, την πολιτική της ανοχής  και του δικαίου καθώς και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Ερντογάν στο 10ο φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα δάση  που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε στο ακροατήριο ότι οι προηγούμενες εννέα συνεδρίες του Φόρουμ για τα Δάση πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, στην πόλη όπου είναι η έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

«Η Κωνσταντινούπολη είναι μια φημισμένη πόλη στην Ασία και την Αφρική, επηρέασε σχεδόν όλους τους πολιτισμούς και τους λαούς του κόσμου», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr