«Αδιανόητο το Μαυροβούνιο να μην έχει άποψη για το Κόσοβο»Προεδρικές εκλογές Μαυροβουνίου 2013

Απρίλιος 4, 2013.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Μίοντραγκ Λέκιτς - Miodrag Lekić , είπε ότι το Μαυροβούνιο διέρχεται από μια βαθιά οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση που ακολουθεί την ανικανότητα της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη συνολική κατάσταση.


Ο Λέκιτς δήλωσε, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην Ποντογκόριτσα, ότι αν κερδίσει τις εκλογές της 7ης Απριλίου θα είναι ένας ανεξάρτητος πρόεδρος και όχι κομματικός όπως ο Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

Πρόσθεσε ότι η ενδεχόμενη νίκη του, δεν θα φέρει αστάθεια  στην πολιτική κατάσταση του Μαυροβουνίου, και σε αυτήν δυσφορούν μόνο τα μέλη της μαφίας και το διεφθαρμένο σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδιανόητο ότι το Μαυροβούνιο δεν έχει άποψη για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και δεσμεύθηκε για μια συμβιβαστική λύση στο διάλογο μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας.

Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013, θα ψηφίσουν 512. 715 ψηφοφόροι, σύμφωνα με την Κρατική Εκλογική Επιτροπή, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr