‘Dnevnik’: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τους κανόνες της ευρωπαϊκής ένωσης



Απρίλιος 4, 2013.

Η εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’ των Σκοπίων αναφέρεται με άρθρο της, στο αίτημα των Σλάβων της Ελλάδας να διδάσκονται τα σλαβικά στα σχολεία και η σλαβική να γίνει επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα, όπως είχαμε αναφέρει σε σχετική ανάρτηση.


Γράφει το δημοσίευμα: «Η ευρωπαϊκή ένωση βασίζεται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Την παρούσα συνθήκη της ΕΕ την έχουν υπογράψει  τα  κράτη μέλη της ΕΕ και μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Αλλά η πραγματικότητα στην Ελλάδα, στο σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων των Σλάβων, είναι διαφορετική από ό, τι έχει γραφεί».

Στη συνέχεια αναφέρεται στο αίτημα των Σλάβων μιας κοινότητας στη Φλώρινα που ζήτησε την ίδρυση σλαβικών σχολείων και την καθιέρωση της σλαβικής ως «μακεδονικής» επίσημης γλώσσας.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα του ‘Dnevnik’, παρουσιάζεται και η άποψη ενός υποστηρικτή των Σλάβων στην Ελλάδα:

«Ένας από τους λίγους που μιλά ανοιχτά στην Ελλάδα, ότι η χώρα θα πρέπει να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των «Μακεδόνων» είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό μπορεί να γίνει μέσω διεθνών πιέσεων για τη χώρα. Ο Δημητράς σχολίασε για το ‘Ντνέβνικ’,  ότι είναι θετικό το γεγονός ότι οι Σλάβοι από το χωριό Όβτσαρανι, στη Βόρεια Ελλάδα, ζήτησαν με αίτηση τους, να γίνει επίσημη γλώσσα η ‘μακεδονική’ στα σχολεία», γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr