Κοσσυφοπέδιο: Αύξηση μελών σε ισλαμικό εξτρεμιστικό κόμμα



Απρίλιος 4, 2013.

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει το κόμμα «LISBA» του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο υποστηρίζεται από το «Μεγάλο Τζαμί» της Πρίστινας και άλλων δήμων του Κοσσυφοπεδίου που παρομοιάζεται ως ‘σφήκα’ μέσα σε κλουβί.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το κόμμα «LISBA»- αρχικά των λέξεων «Lëvizja Islame Bashkohu» - Κίνημα Ισλαμικής Ένωσης- τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει «τεράστια αύξηση μελών σε όλο το Κοσσυφοπέδιο». Πολλά μέλη, μάλιστα, απαιτούν την άμεση επαφή με την ηγεσία στην Πρίστινα.

«Σε πολλά τζαμιά δίνεται η αίσθηση ότι γίνεται ώθηση για τη στήριξη του κόμματος αυτού,  αφού παροτρύνουν τους πιστούς να ενταχθούν στο νέο κόμμα».
Μάλιστα, -επισημαίνει το δημοσίευμα- σε πολλούς  δήμους έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες εργασίας του Ιδρυτή, ως είδος παραρτήματος του κόμματος «LISBA», όπως στην Πρίστινα, στο Πρίζρεν, Φεριζάι, Πέια, Μιτρόβιτσα, Γκίλαν, Ντεσάν κλπ.

Η σχετική ενημέρωση –προπαγάνδα- για το νέο κόμμα γίνεται στους μουσουλμάνους μετά την προσευχή Juma (της Παρασκευής), σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του Κοσόβου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr