Συνάντηση Σλαβικής Διασποράς με τον Αυστραλό υπουργό Mike Kelly



Απρίλιος 1, 2013.

Ο εκπρόσωπος της Σλαβικής Διασποράς  στην Καμπέρα και στο Κβίνμπεαν, Μάριν Νικολόσκι, συναντήθηκε με τον νέο  αυστραλιανό υπουργό Αμυντικού Υλικού, Mike Kelly(φωτό),  ο οποίος εκλέγεται  στην περιφέρεια Kvinbean.

Ο Δρ Kelly είναι μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής και εκπροσωπεί το Eden-Monaro, στο οποίο υπάρχουν πολλοί Σλάβοι που προέρχονται από την Οχρίδα, Στρούγκα και άλλες περιοχές των Βαλκανίων.


Ο Νικολόσκι επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Κέλι απολαμβάνει μεγάλη υποστήριξη από τη σλαβική κοινότητα της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον Νικολόσκι, ο Μάικ Κέλι, έχει επίγνωση της σημασίας της σταθερότητας στα Βαλκάνια καθώς και τις καλές σχέσεις μεταξύ της Αυστραλίας και της FYROM, με τη δημιουργία επαφών μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών και μεταξύ των θεσμικών οργάνων.

Ο υπουργός Κέλι, στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των Σκοπίων  στις ειρηνευτικές αποστολές στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στο Κοσσυφοπέδιο, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ο Αυστραλός υπουργός έλαβε επίσης πρόσκληση να επισκεφθεί τα Σκόπια, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικά ιδρύματα, αλλά και να διαπιστώσει τη πρόοδο που έχει επιτευχθεί  στο κράτος αυτό από την ανεξαρτησία του, το 1991.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr