«Το σκάνδαλο των υποκλοπών υποσκάπτει την εικόνα της Βουλγαρίας»




Μάιος 8, 2013.

Σε συνέντευξή του ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Εβγκένι Κιρίλοφ -Евгени Кирилов,  επισημαίνει ότι το βουλγαρικό «Watergate» απειλεί τη γενικότερη εικόνα της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαντώντας σε ερώτηση, πως αντιδρά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που ταλανίζει την πολιτική ζωή της Βουλγαρίας, ο ευρωβουλευτής,  Εβγκένι Κιρίλοφ θα επισημάνει:

«Χθες η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων,  αποφάσισε να συμπεριλάβει στην επόμενη συνεδρίασή της το ζήτημα αυτό. Οι υποκλοπές στη Βουλγαρία δεν είναι ζήτημα μόνο της χώρας, αλλά αποτελούν παραβίαση μιας σειράς ευρωπαϊκών κανόνων και προτύπων. Το θέμα έχει απασχολήσει τον Επίτροπο αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτό αποτελεί από μόνο του μια καταστροφή.

Σε ερώτηση αν ένα παρόμοιο σκάνδαλο υποκλοπών πολιτικών προσώπων υπήρχε και σε άλλες χώρες, ο Εβγκένι Κιρίλοφ θα απαντήσει:

Τουλάχιστον κατά τα τελευταία χρόνια παρόμοιο σκάνδαλο δεν έχουμε ακούσει σε άλλα κράτη. Το να έχει επενδύσει μια εγκληματική ομάδα εκατομμύρια στον τομέα του εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας για να αφουγκρασθεί προέδρους, πρώην προέδρους, επίτροπους κλπ, όχι δεν υπήρξε, αφού μια τέτοια ενέργεια  δεν είναι λογική.

Και θα τονίσει:

«Το σκάνδαλο είναι τόσο σαφές που από τις συζητήσεις που γίνονται με διάφορους εκπροσώπους και συναδέλφους, βλέπουν μια βαθιά παρακμή στην εικόνα της Βουλγαρίας. Ανεπίσημα ακόμη και συνεργάτες του Λαϊκού Κόμματος βρίσκουν πολύ συκοφαντικό, το ότι συνάδελφοί τους παρεμβαίνουν από το εξωτερικό εν όψει των βουλγαρικών εκλογών. Πιστεύω ότι μετά τις εκλογές τα πράγματα θα γίνουν πιο σαφή.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr