Μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας έβαλλαν κατά του νότιου Ισραήλ



Μάιος 3, 2013.

Ιερουσαλήμ.

 Πύραυλος ή πύραυλοι που πυροδοτήθηκαν από μαχητές  της Λωρίδας της Γάζας, έπεσαν σε ανοικτή περιοχή του νότιου Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν απώλειες ή υλικές ζημιές, ανέφεραν τα τοπικά μέσα.


Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος της αστυνομίας, Micky Rosenfeld  δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν πρόκειται για βλήμα όλμου ή πυραύλους.

Οι εκπρόσωποι του κινήματος της «Χαμάς», που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν ότι είχαν συλληφθεί αρκετοί σαλαφιστές, ορισμένοι από τους οποίους είχαν εμπλακεί στην κλοπή πυραύλων.

«Τέσσερις από τους συλληφθέντες ήταν ύποπτοι για την κλοπή πυραύλων που ανήκουν στην «Χαμάς» και άλλοι δύο-  οι οποίοι αψήφησαν τις συνέπειες των εκρηκτικών, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  και να προξενήσουν υλικές ζημιές», δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικό της Γάζας.

Την Τρίτη το Ισραήλ είχε σκοτώσει έναν 23χρονο,  μέλος της ομάδας των σαλαφιστών Χάινταμ αλ Μίσαμ. Οι Σαλαφιστές είναι μια υπερ-ορθόδοξη κίνηση των σουνιτών του Ισλάμ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr